fbpx

Mit tudsz megtenni az internetes jelenlétedért TÉNYLEG ingyenesen, aminek ÉRTELME van?

Cikk

Milyen VALÓBAN hasznos dolgokat tudsz megtenni az internetes jelenlétedért, amik TÉNYLEG ingyenesek?
Kérlek, oszd meg, ha hasznosnak találtad!

Előző írásomban lehullott a lepel, hogy miért is kerülsz időhátrányba és pénzvesztésbe a konkurenciádhoz képest, ha egy ingyenes weboldalkészítőt választasz a vállalkozásod honlapjának elkészítéséhez. Egyébként van ennek a választásnak még egyéb hátulütője is, de azokat inkább majd máskor mesélem el. Elsőre ennyi is elég sokkoló szerintem.

De akkor mit is tegyél, ha éppen NEM abban a fázisban van most a vállalkozásod, hogy „megengedhetnél magadnak” egy weboldalt, de azért mégiscsak kellene valami?

Vagyis feltételezzük, hogy még ráér felfuttatni a weboldaladat. Nem ez most az elsődleges prioritásod.

Nos, én abban hiszek, hogy ha egy vállalkozásban mindig csak tüzet oltunk, vagy az éppen aktuális napi teendőinkkel foglalkozunk, akkor sosem tudunk magasabb szintre lépni az üzletünkkel. Fontos az előrelátás is, ugye? Tehát nézzük a VALÓBAN ELŐREVIVŐ lehetőségeidet lépésről lépésre (akár pl. hétről hétre):

  1. Hozd létre a vállalkozásod oldalát a Google Cégem-ben, hogy megtaláljanak az emberek, akik a környékeden járnak (ha szempont, hogy közel legyél hozzájuk).
  2. Hozd létre Facebook/Instagram/Youtube stb. céges oldaladat. Attól függően, hogy milyen tevékenységet folytatsz, és mit használ leginkább a célcsoportod, nem biztos, hogy minden felületen érdemes ottlenned.
  3. Gondold át, hogy mit lenne érdemes láttatnod a cégedből ezeken a felületeken. Nem érdemes gyorsan feltölteni össze-vissza tartalmakat és rossz minőségű képeket. Először tervezd meg! Fontos, hogy legyen egy állandó tartalom, de az is fontos, hogy időközönként tegyél fel újabb és újabb tartalmakat, ami érdekelheti a célcsoportodat. Ehhez persze érdemes átgondolnod (ha még nem tetted meg korábban), hogy kik is tartoznak pontosan a Te céged célcsoportjába.

Nos, idáig még nem költöttél erre az egészre egy forintot sem. Hacsak ezen felületek bármelyike be nem palizott valami fizetős hirdetésre, ami naponta “csak” x pénzbe fog kerülni. Ezeket egyelőre kerüld el, ha rám hallgatsz.

  1. Foglalj le magadnak egy domainnevet, amin a weboldaladat szeretnéd majd elindítani. Ezzel megvetted magadnak ezt a nevet 1-2 vagy akárhány évre (amennyit épp ki akarsz fizetni). Addig más nem tudja ezt a nevet használni. Ha kicsiny országunk területén tevékenykedsz, akkor .hu-s nevet érdemes választanod (egyébként ez a legolcsóbb verzió is egyben). Ez nagyságrendileg 2.000Ft/év költséget fog jelenteni (ezen a ponton fizetsz először!).
  2. A közösségi oldalaknál már elvileg átgondoltad egyszer a megjelenési terveidet (mármint hogy miket szeretnél láttatni a cégedről). Ezekkel a tervekkel keress meg egy webfejlesztőt (vagy többet). Kérj árajánlatot, amiben le van bontva az egyes tartalmi funkciók beépítésének árazása (legalább nagyságrendileg, és további rejtett költségek nélkül), és amiben szerepel a fizetési ütemezés is (mit mikor kellene fizetni). Ezzel az ajánlattal a kezedben már el tudod kezdeni a tervezést.

És hogy mi jön ezután? Azt majd legközelebb elmesélem, mert már így is elég hosszúra nyúlt ez az írásom😉

Csilla vagyok. Honlapod Megalkotója.

💻💻💻💻

🙌

Kérlek, oszd meg, ha hasznosnak találtad!

További cikkek weboldalkészítés témában

Korábbiak

Weboldaltulajdonosok szerint...

Vélemények

Szamosfalvi Bernadett
Szamosfalvi Bernadett
tallianoptika.hu
Tovább olvasom
Imádtam a közös munka minden percét!! Csilla nagyon hamar ráérzett, hogy milyen irányba szeretnék tartani, és a kérdéseivel több homályos pontra is felhívta a figyelmemet! Nagyon igényes és felhasználóbarát honlapunk lett, amit ezúton is köszönök! Jó szívvel ajánlom mindenkinek! ❤️
Pékné Szeitz Melinda
Pékné Szeitz Melinda
lelekbonbon.hu
Tovább olvasom
Csillával az elmúlt időszak miatt végig online tartottuk a kapcsolatot, hihetetlenül gyorsan és precízen dolgozik. A "hozott" anyagból esztétikus és minden szempontból praktikus oldal készült a felhasználók igényeit maximálisan figyelembe véve .Ha valamit laikusként nem értettem elmagyarázta, ez nekem sokat jelentett a folyamat közben.Nagyon elégedett vagyok a munkájával, köszönöm Csilla! 🙏
Farkas Zsuzsa
Farkas Zsuzsa
hoppajoga.hu
Tovább olvasom
Örömmel ajánlom a munkádat, a kreativitásod és az eszed. Hogy mersz és tudsz gondolkodni. Olyan régóta kerestem valakit, aki ezt tudja.Köszönöm, hogy visszaadtad a hitem a webesekbe. 2020 nagy ajándéka vagy nekem!
Елена Владимировна
Елена Владимировна
ballaelena.com
Tovább olvasom
Megbízható és precíz munka! Csilla legnagyobb figyelemmel tekinti az ügyfél elképzeléséit és igényeit, sok hasznos tanácsot kaptam tőle. Nagyon elégedett vagyok saját weboldallal.
Tóth Orsolya
Tóth Orsolya
spinetrainergodollo.hu
Tovább olvasom
Köszönöm Csillának, hogy az elképzelésemnek megfelelő weboldalt készített! Gyorsan, pontosan, korrektül dolgozik. Meg tudja oldani a nem informatikus felhasználó problémáit is, könnyen kezelhetővé téve az oldalt. Csak ajánlani tudom!
Előző
Következő

Weboldalra van szükséged?

Miért én?

VERSENYKÉPES weboldaladhoz hozzásegítő email-ek

Érdekel?

Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail cím nem megfelelő

Fenti gombra kattintással elfogadom a weboldal Adatkezelési szabályait.