fbpx

Mit tud hozni a konyhára egy weboldal, ha most indítod a vállalkozásodat?

Cikk

Most indítod el vállalkozásodat, és szükséged van egy weboldalra. Hogyan érdemes választanod a sok lehetőség közül?
Kérlek, oszd meg, ha hasznosnak találtad!

Írtam már korábban a jól működő és “csak” fizikailag üzemeltetett boltok és a profi szolgáltatást nyújtó vállalkozók internetes megjelenéséről pár gondolatot. Nyilván lenne még pár ötletem az ő weboldalaikhoz, de az már inkább személyre és tevékenységre szabott dolgokat jelentene, amivel most nem untatnálak.

Úgyhogy most nézzük meg az induló vállalkozásokat. Számukra miért lenne jó az internetes jelenlét?

Ha már indítottál vállalkozást, akkor biztosan egyetértesz abban, hogy elindulni általában piszok nehéz. Na, persze nem a legelején, amikor még nagyon motivált vagy és maximálisan hiszed, hogy sikerre viszed az új ötletedet. Hanem kicsit később, amikor eltelik pár hónap, és nem úgy jönnek a bevételek, ahogy az az üzleti tervedben szerepelt. Igen, ez előfordul. Statisztikák szerint az újonan induló vállakozásoknak nagyságrendileg csak az egyharmada éli túl az első 5 évet. Nem, egyáltalán nem akarlak elkeseríteni, sőt! Inkább csak ötletelni szeretnék…

Korábban, ha valami új dologba kezdtünk, akkor csak a szűk ismeretségi körben tudtuk ingyenesen “reklámozni” magunkat. Persze mára már ez rengeteget változott. Megannyi internetes közösség létezik, ahol a vállalkozók egymástól tanulni tudnak, és egymás tevékenységeit erősíthetik. Írtam már korábban arról, hogy milyen sorrendben érdemes belevágnod az internetes jelenléted megalapozásába. Ott leginkább az ingyenes lehetőségekre próbáltam kitérni. 

De tegyük fel, hogy Te úgy indulsz el az új vállalkozásoddal, hogy van némi tőkéd, hiszen tudod, hogy nem egyik napról a másikra fog felfutni a csúcsra ez a biznisz. És igyekszel mindenre felkészülni. Te hosszútávra tervezed az új vállalkozásodat, és ehhez minden körülményed adott is.

Nos, ilyenkor van az a szitu, hogy hajlamosak vagyunk NEM a legfontosabb dolgokba befektetni a rendelkezésünkre álló tőkét. Ilyenkor van az, hogy elfogadjuk a magasabb árajánlatot, hiszen “egyszer élünk” és az én vállalkozásom márpedig legyen igazán profin elindítva. Ilyenkor van az, hogy meg sem fordul a fejedben, hogy ne legyen weboldalad. Sőt! Ide nekem a legnagyobb ügynökséget! Fizetem, csak legyen profi! 

(Igen, csinálhatod így is. Nincs ezzel semmi baj. De azt itt ezen a ponton meg kell súgnom Neked, hogy a webfejlesztők árazása igen sokszor tartalmazza az ügyfél fizetőképességének előminősítését is. Vagyis ha “tele vagy lével”, akkor Neked drágább lesz(lehet) a fejlesztés.  Ez egy nagyon szomorú jelenség. De ettől még sajnos létezik. Örömhír, hogy nem minden fejlesztőnél van ez így!)

De ezen csendben megsúgott kitérő információ után most visszatérnék az eredeti témára. Vagyis az internetes jelenlétedre. 

Ma már a weboldal megléte egy induló vállalkozásnak alap. Ezen nincs is mit szépíteni. Kell a profi elinduláshoz. Ez egyértelmű. DE!

Hogy milyen funkciókat tud egy adott weboldal, az tevékenységfüggő és fejlesztőfüggő IS. Egy jó fejlesztő a tevékenységed ELSŐDLEGES céljaihoz igyekszik alakítani az egész oldaladat. Ez egy nagyon nehéz feladat ám. Mert sokszor még Te sem tudod pontosan megfogalmazni, hogy mi is a Te elsődleges célod a weboldaladdal. 

Hogy mit szeretnél, mi történjen az ott felbukkanó látogatóval? Egyáltalán honnan fog ő odakeveredni az oldaladra? Melyik aloldaladat milyen keresőszóra lenne ideális beállítani? Kik tartoznak PONTOSAN a Te célpiacodba? Milyen eszközökről fogják leginkább megnyitni a honlapodat? Ilyen és ehhez hasonló rengeteg kérdés mentén indulhat el egy PROFI weboldal fejlesztése. Ezért van az, hogy ha egy ügynökségtől pár mondatváltás után kapsz egy 2 milliós árajánlatot, akkor bizony nem lehetsz biztos benne, hogy tökéletesen felmérték az igényeidet, és a weboldalad valóban szolgálni fogja a Te igényeidet. Persze ettől még biztosan nagyon szép lesz, de az sokszor nem elég ugye…

Szóval az VALÓS ügyféligények PRECÍZ felmérése egy “picivel” hosszabb beszélgetésben történik. Ahol megismerem az ügyfelet, a cégét, a pontos motivációját, a konkurenciáját és még rengeteg egyéb fontos részletet. Ez a pont is a webfejlesztő munka fontos részét képezi. Tehát mielőtt elfogadnál egy Számodra kellően magas (tehát ezért niylván profi) árajánlatot, kérdezd meg Magadtól, hogy tényleg mindent megtudtak-e az üzletedről. Mert a weboldalad csak akkor fogja igazán az üzleted érdekeit szolgálni, ha tisztában vagyunk az üzleted pontos érdekeivel.

És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy tudod-e pontosan, hogy ki fogja készíteni a honlapodat? Vagy inkább csak egy kapcsolattartód van, aki majd átadja az információkat (a saját olvasatában) a fejlesztőnek. Aki majd lefordítja azt a saját olvasatára. És máris sérülhetnek az infók.

Egy szó, mint száz: azt tanácsolom, hogy ne a legdrágábbat válaszd. Azt válaszd, aki VALÓBAN ÉRTI A CÉLJAIDAT. És abból az együttműködésből fog majd megyszületni az induló vállalkozásodat leginkább kiszolgáló weboldalad!

Ha pedig nincs jelentős tőkéd a vállalkozásod  elindításához, de megvan az ötleted vagy a szaktudásod, hogy mégis bátran elindulj, akkor a következő írásom Neked fog szólni😉

Csilla vagyok. Honlapod Megalkotója.

💻💻💻💻

🙌

Kérlek, oszd meg, ha hasznosnak találtad!

További cikkek weboldalkészítés témában

Korábbiak

Weboldaltulajdonosok szerint...

Vélemények

Szamosfalvi Bernadett
Szamosfalvi Bernadett
tallianoptika.hu
Tovább olvasom
Imádtam a közös munka minden percét!! Csilla nagyon hamar ráérzett, hogy milyen irányba szeretnék tartani, és a kérdéseivel több homályos pontra is felhívta a figyelmemet! Nagyon igényes és felhasználóbarát honlapunk lett, amit ezúton is köszönök! Jó szívvel ajánlom mindenkinek! ❤️
Pékné Szeitz Melinda
Pékné Szeitz Melinda
lelekbonbon.hu
Tovább olvasom
Csillával az elmúlt időszak miatt végig online tartottuk a kapcsolatot, hihetetlenül gyorsan és precízen dolgozik. A "hozott" anyagból esztétikus és minden szempontból praktikus oldal készült a felhasználók igényeit maximálisan figyelembe véve .Ha valamit laikusként nem értettem elmagyarázta, ez nekem sokat jelentett a folyamat közben.Nagyon elégedett vagyok a munkájával, köszönöm Csilla! 🙏
Farkas Zsuzsa
Farkas Zsuzsa
hoppajoga.hu
Tovább olvasom
Örömmel ajánlom a munkádat, a kreativitásod és az eszed. Hogy mersz és tudsz gondolkodni. Olyan régóta kerestem valakit, aki ezt tudja.Köszönöm, hogy visszaadtad a hitem a webesekbe. 2020 nagy ajándéka vagy nekem!
Елена Владимировна
Елена Владимировна
ballaelena.com
Tovább olvasom
Megbízható és precíz munka! Csilla legnagyobb figyelemmel tekinti az ügyfél elképzeléséit és igényeit, sok hasznos tanácsot kaptam tőle. Nagyon elégedett vagyok saját weboldallal.
Tóth Orsolya
Tóth Orsolya
spinetrainergodollo.hu
Tovább olvasom
Köszönöm Csillának, hogy az elképzelésemnek megfelelő weboldalt készített! Gyorsan, pontosan, korrektül dolgozik. Meg tudja oldani a nem informatikus felhasználó problémáit is, könnyen kezelhetővé téve az oldalt. Csak ajánlani tudom!
Előző
Következő

Weboldalra van szükséged?

Miért én?

VERSENYKÉPES weboldaladhoz hozzásegítő email-ek

Érdekel?

Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail cím nem megfelelő

Fenti gombra kattintással elfogadom a weboldal Adatkezelési szabályait.