fbpx

Ingyenes honlapkészítés – avagy Te tényleg megfogtad az Isten lábát?!

Cikk

Mik a hátulütői az ingyenesen készíthető weboldalaknak? És mikor fognak ezek a hátrányok kiderülni Számodra..
Kérlek, oszd meg, ha hasznosnak találtad!

Adott egy ingyenes weboldalkészítő lehetőség a neten. Nekiülsz. Tudod, azzal a széles mosollyal az arcodon, amit akkor vágsz, amikor totálisan elégedett vagy magaddal, hogy valami szuper dolgot viszel végbe éppen. Hiszen megtaláltad A LEHETŐSÉGET, hogy végre Te is láttasd magad a világhálón. És ezért nem kellett webfejlesztőhöz hordanod a talicskányi pénzt. Huh, szuper! 

Az oldalt elkészíted. Közben azért már rájössz, hogy ez havi párezer forintba bele fog ám kerülni, ha minden elképzelésednek is csak kb a felét meg akarod valósítani. De sebaj, még mindig a pénzednél vagy, hiszen nem egyszerre fizeted ki a webfejlesztőt, hanem szépen havonta csöpögtetheted a pénzt, miközben a weboldal már Neked dolgozik. És az eredeti elképzeléseidből is hajlandó vagy engedni, hiszen alig párezer forintról van szó. Majd váltassz később egy magasabb havidíjra, ha már több funkciót szeretnél használni… Oké! És mi jön ezután?

A valóság.

Ha a leendő ügyfeled a szolgáltatásodra vagy termékedre keres rá a neten, akkor Téged csak a nagyon sokadik oldalon talál majd meg. Mármint ha ellapozna esetleg odáig ráérő idejében. Mert hát az emberek eléggé sietve keresnek a neten. Több marketingtanulmány készült erről, hogy maximum a 3. oldalig jutnak el a Google keresőjében. (Én mondjuk még addig sem🙃)

Persze önmagában ez még nem biztos, hogy zavar Téged, hiszen lehet, hogy az ügyfeleid nem az internetről érkeznek. És eddig is egymásnak adták a kilincset. És ez valljuk be, tényleg szuper dolog! Meg is értelek, hogy nem zavar, ha nem találnak Rád a neten.

De hát ez van MA.

És ha esetleg ez megváltozna a JÖVŐBEN (mert hát minden változik körülöttünk), nos akkor már hirtelen gondban leszel… Mert ezt az “ingyenes” weboldalt sajnos nem tudod elköltöztetni egy „fizetős helyre”. Pedig a Google őket részesíti ám előnyben. Nem is kicsit. 

Vagyis van Neked egy 1-2 éve használt weboldalad, amit már jól feltöltöttél mindenféle leírásokkal, képekkel. És a kiválasztott domainnévvel is elégedett vagy. De nem tudod a piacod változásához szükséges átalakításokat megtenni rajta. Gyakorlatilag SEMMIT nem tudsz rajta változtatni, hogy előrébb kerülj a keresőben. És persze akkor majd a nulláról kezdhetsz el felépíteni egy használható honlapot.

Ami az eddig kifizetett havidíjaidból kb. el is készült volna anno. Amikor először nekiültél, a mosollyal az arcodon..

Egy ilyen módon alakuló JÖVŐBEN viszont Neked már azonnal szükséged lehet arra a weboldalra, amit a google rögtön jó helyen hoz. Márpedig ez technikailag lehetetlen. Bárki is kecsegtet Téged gyors előrekerüléssel, ne hidd el neki. Arra várnod kell (a tevékenységedtől függően) kb. 1-2 évet… (Vagy egy horror marketingbüdzsével oldható még meg…)

Pont azt az 1-2 évet, amit az “ingyenes” felületen töltöttél el!

De akkor hogyan csináld, hogy JÓL és mégsem DRÁGÁN csináld? Van erre ötletem, de azt majd a következő írásomban mondom el😉

Csilla vagyok. Honlapod Megolkotója.

💻💻💻💻

Kérlek, oszd meg, ha hasznosnak találtad!

További cikkek weboldalkészítés témában

Korábbiak

Weboldaltulajdonosok szerint...

Vélemények

Szamosfalvi Bernadett
Szamosfalvi Bernadett
tallianoptika.hu
Tovább olvasom
Imádtam a közös munka minden percét!! Csilla nagyon hamar ráérzett, hogy milyen irányba szeretnék tartani, és a kérdéseivel több homályos pontra is felhívta a figyelmemet! Nagyon igényes és felhasználóbarát honlapunk lett, amit ezúton is köszönök! Jó szívvel ajánlom mindenkinek! ❤️
Pékné Szeitz Melinda
Pékné Szeitz Melinda
lelekbonbon.hu
Tovább olvasom
Csillával az elmúlt időszak miatt végig online tartottuk a kapcsolatot, hihetetlenül gyorsan és precízen dolgozik. A "hozott" anyagból esztétikus és minden szempontból praktikus oldal készült a felhasználók igényeit maximálisan figyelembe véve .Ha valamit laikusként nem értettem elmagyarázta, ez nekem sokat jelentett a folyamat közben.Nagyon elégedett vagyok a munkájával, köszönöm Csilla! 🙏
Farkas Zsuzsa
Farkas Zsuzsa
hoppajoga.hu
Tovább olvasom
Örömmel ajánlom a munkádat, a kreativitásod és az eszed. Hogy mersz és tudsz gondolkodni. Olyan régóta kerestem valakit, aki ezt tudja.Köszönöm, hogy visszaadtad a hitem a webesekbe. 2020 nagy ajándéka vagy nekem!
Елена Владимировна
Елена Владимировна
ballaelena.com
Tovább olvasom
Megbízható és precíz munka! Csilla legnagyobb figyelemmel tekinti az ügyfél elképzeléséit és igényeit, sok hasznos tanácsot kaptam tőle. Nagyon elégedett vagyok saját weboldallal.
Tóth Orsolya
Tóth Orsolya
spinetrainergodollo.hu
Tovább olvasom
Köszönöm Csillának, hogy az elképzelésemnek megfelelő weboldalt készített! Gyorsan, pontosan, korrektül dolgozik. Meg tudja oldani a nem informatikus felhasználó problémáit is, könnyen kezelhetővé téve az oldalt. Csak ajánlani tudom!
Előző
Következő

Weboldalra van szükséged?

Miért én?

VERSENYKÉPES weboldaladhoz hozzásegítő email-ek

Érdekel?

Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail cím nem megfelelő

Fenti gombra kattintással elfogadom a weboldal Adatkezelési szabályait.