Ingyenes weboldalkészítő lehetőség?

Ingyen juthatsz weboldalhoz! - hirdetik ezerrel magukat a különböző weboldalkészítő lehetőségek. De vajon kinek is ingyenes ez valójában?
Kérlek, oszd meg, ha hasznosnak találtad!
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Webnode, mozzelo, eoldal, oldalunk, ewk, nanoweb stb. Sorolhatnám még sokáig. Vajon miért vannak “ők” ilyen sokan?! Ennyi karitatív szervezet segítené a weboldalra vágyó publikumot? Érdemes kicsit utánajárni ezen honlapkészítő oldalak működési elvének, mielőtt elfogadjuk a visszautassíthatatlan ajánlatukat!

Vajon miért is ingyenesek ezek a honlapkészítő oldalak? Azért mert minden ott létrehozott oldal egy reklámfelület. No, persze nem Neked, aki elkészíted ott a weboldalad. Hanem természetesen a szolgáltatónak, aki ehhez a felületet adja Neked. 

Vagyis Te dolgozol meg azért, hogy őt reklámozd. És persze könnyen lehet, hogy csak pár percet (inkább órát) teszel bele. De ezt mégsem a saját vállalkozásodba fekteted valójában, ahogy azt eredetileg szeretted volna. Hanem az ő reklámozásába. És valljuk be, hogy nincs is ebben semmi furcsaság. Hiszen ha az ember INGYEN szeretne a Nullából Valamit “építeni”, akkor biztosan el kell fogadnia néhány KOMPROMISSZUMOT. 

Például ha teljesen ingyenesen akarod megkapni a honlapodat, akkor válogatás nélkül futnak majd a reklámok az oldaladon, és a domainnévben is szerepelni fog a szolgáltató neve (pl. www.sajátoldal.webnode.hu). Ez azért egy pénzt termelő vállalkozás esetén azonnal a nagyon gagyi érzést generálja majd az ügyfeleidben. Szóval ajánlott a teljes ingyenességgel járó kompromisszumot NEM megkötni ebben az esetben. De nézzük mi van akkor, ha pár ezrest azért szánsz rá havonta?

Ha a havidíjas opciót választod, akkor már kaphatsz saját domainnevet, és már a nyilvánosan megjelenő reklámokat is ki tudod kerülni. Úgyhogy teljes joggal feltételezheted, hogy havi párezer forint befektetésével Te bizony megfogtad az Isten lábát. Így hatalmas mosollyal az arcodon készíted el a remekművet, amivel végre Te is jelen lehetsz a világhálón.

És hogy ezután mi fog történni? No, azt majd a következő írásomban mesélem el😉

Csilla vagyok. Honlapod Megalkotója.

💻💻💻💻

🙌

Kérlek, oszd meg, ha hasznosnak találtad!
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Korábbi írásaim weboldalkészítés témában:

Ha nem olvastad korábbi írásaimat, akkor javaslom, hogy a legrégebbivel kezd (itt lent az 1. cikk), hiszen a cikkek tartalma egymásra épül. Jó olvasgatást😉

Saját weboldalban gondolkozol?

Írj pár sort nekem, és keresni foglak, hogy beszéljünk róla!
mi legyen a weboldalamon