fbpx

Hogyan leszel weboldal TULAJDONOS?

Cikk

Hogyan indítsd el a saját weboldalad? Melyik árajánlatot válaszd?
Kérlek, oszd meg, ha hasznosnak találtad!

Azt elvileg már tudod (ha elolvastad a korábbi írásaimat, akkor biztosan emlékszel), hogy egy ingyenes weboldalkészítővel NEM leszel weboldal TULAJDONOS. Minden “cuccod”, amit oda feltöltesz, az ott is fog maradni, amíg fizeted a havi díjakat. De ha elvinnéd esetleg máshová, na azt már nem tudod megtenni… Mármint úgy egyben az egészet. Mert nyilván a képeket és a szövegeket külön-külön el tudod vinni, csak hát azt újra kell feltenni majd egyenként egy JÓL MŰKÖDŐ weboldalra. 

No, de elvileg legutóbb már megnéztünk pár lehetőséget, amikkel el tudsz kezdeni “jelen lenni” a neten. És ezeknek még hosszú távú értelmük is van, úgyhogy érdemes ezekkel kezdened, ha éppen nincs még meg a pénzed (vagy azt hiszed, hogy nincs meg) egy színvonalas és jól működő weboldal fejlesztését kifizetni.

Tehát előző írásom alapján ott tartunk, hogy kértél (néhány) árajánlatot webfejlesztőktől. És akkor itt talán már jól össze is zavarodtál, hiszen az 50.000 Ft-tól a 2.000.0000-ig kb. mindenféle összeg szerepelhet ezeken az ajánlatokon. 

El kell mondanom Neked, hogy nem mindig a legdrágább a legjobb. És azt is tudnod kell, hogy nem mindig a legolcsóbb a VALÓBAN legolcsóbb. Ahogyan ez a saját szakmádban is nyilván így van. Az árazás sok összetevőtől függ, ez nem újdonság Számodra sem. Van az a magas árajánlat, amit csupán azért adnak, hogy messziről kerüld el őket, mert ők nem Rád vannak specializálódva. És van az az alacsony ár, amit azért adnak, mert éppen annyira nincs munkájuk, hogy annyiért is szívesen megcsinálják Neked, de talán nem is tudják pontosan, hogy mit és hogyan fognak megcsinálni.

Nyilván valahol középen van a Számodra megfelelő út. Hallgass a megérzésedre! Nem tudok jobbat tanácsolni, mint hogy nézd meg azt az embert, hogy tudnál-e vele akár hosszútávon is SZÍVESEN együttműködni. Mert a honlapok többsége sosem lesz teljesen kész. Mindig lehet rajta csiszolnivaló, vagy bővítenivaló. Igényel karbantartást stb. Válaszd azt a webfejlesztőt:

  • aki egyenrangú félként kezel (igen, ez gyakran nincs meg sajnos),
  • aki szimpatikus Neked (igen, ma már nem csak a monitor mögé elbújó furcsa figurák készítenek weboldalakat), 
  • akinek vannak ötletei a honpaloddal kapcsolatban (akár megjelenési, akár marketing témában is),
  • akit a megadott fizetési ütemezésnek megfelelően ki fogsz tudni fizetni anélkül, hogy romokba döntenéd a cégedet (hiába van készen félig az oldalad, ha a többi pénzt nem tudod kifizetni, akkor az első felének sem volt értelme)

Még azt is érdemes itt megjegyeznem, hogy az általad kért funkciókat sok esetben nem kell egyszerre “beletenni” a weboldaladba. Hogy értem ezt?

Lehet, hogy először csak elindítasz egy weboldalt, aminek van mondjuk 5 aloldala. Kapcsolat, rövid leírás, néhány kép. Aztán ezt bővítheted például egy bloggal, ahol szakértőként tudod bemutatni magadat, és leírsz csomó olyan dolgot, ami az ügyfeleidet érdekelheti. Aztán lehet ezt később bővíteni időpontfoglalóval, vagy letölthető információkkal. Feltölthető referenciákkal, vásárlói véleményekkel. Vagy bővítheted webáruházzal, oktatási felülettel. 

A lényeg, hogy amikor bővül valami funcióval, csak akkor kell majd kifizetned a bővítés árát. Ezért írtam az előző cikkben, hogy részletesen legyen rajta az árajánlaton, hogy melyik funkció beépítése esetén mennyivel nő majd a szükséges befektetendő összeg. Így el tudod dönteni, hogy induláskor mit pakolsz bele a honlapodba, és mikor tervezed a további bővítéseket.

Ez a folyamat hogy tetszik? Talán már nem is nyom agyon a beláthatatlan mennyiségű pénzbefetketés tudata, ugye? 

De ha mégsem tetszene ez az elgondolás, akkor következő írásomban megmutatom Neked, hogy mikor éri meg mégis egy ingyenes weboldalkészítővel dolgoznod. Illetve hamarosan hozom Neked a saját készítésű WordPress oldalak előnyét és hátrányát is. Érdemes lesz ezeket is elolvasnod😉

Csilla vagyok. Honlapod Megalkotója.

💻💻💻💻 🙌

Kérlek, oszd meg, ha hasznosnak találtad!

További cikkek weboldalkészítés témában

Korábbiak

Weboldaltulajdonosok szerint...

Vélemények

Szamosfalvi Bernadett
Szamosfalvi Bernadett
tallianoptika.hu
Tovább olvasom
Imádtam a közös munka minden percét!! Csilla nagyon hamar ráérzett, hogy milyen irányba szeretnék tartani, és a kérdéseivel több homályos pontra is felhívta a figyelmemet! Nagyon igényes és felhasználóbarát honlapunk lett, amit ezúton is köszönök! Jó szívvel ajánlom mindenkinek! ❤️
Pékné Szeitz Melinda
Pékné Szeitz Melinda
lelekbonbon.hu
Tovább olvasom
Csillával az elmúlt időszak miatt végig online tartottuk a kapcsolatot, hihetetlenül gyorsan és precízen dolgozik. A "hozott" anyagból esztétikus és minden szempontból praktikus oldal készült a felhasználók igényeit maximálisan figyelembe véve .Ha valamit laikusként nem értettem elmagyarázta, ez nekem sokat jelentett a folyamat közben.Nagyon elégedett vagyok a munkájával, köszönöm Csilla! 🙏
Farkas Zsuzsa
Farkas Zsuzsa
hoppajoga.hu
Tovább olvasom
Örömmel ajánlom a munkádat, a kreativitásod és az eszed. Hogy mersz és tudsz gondolkodni. Olyan régóta kerestem valakit, aki ezt tudja.Köszönöm, hogy visszaadtad a hitem a webesekbe. 2020 nagy ajándéka vagy nekem!
Елена Владимировна
Елена Владимировна
ballaelena.com
Tovább olvasom
Megbízható és precíz munka! Csilla legnagyobb figyelemmel tekinti az ügyfél elképzeléséit és igényeit, sok hasznos tanácsot kaptam tőle. Nagyon elégedett vagyok saját weboldallal.
Tóth Orsolya
Tóth Orsolya
spinetrainergodollo.hu
Tovább olvasom
Köszönöm Csillának, hogy az elképzelésemnek megfelelő weboldalt készített! Gyorsan, pontosan, korrektül dolgozik. Meg tudja oldani a nem informatikus felhasználó problémáit is, könnyen kezelhetővé téve az oldalt. Csak ajánlani tudom!
Előző
Következő

Weboldalra van szükséged?

Miért én?

VERSENYKÉPES weboldaladhoz hozzásegítő email-ek

Érdekel?

Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail cím nem megfelelő

Fenti gombra kattintással elfogadom a weboldal Adatkezelési szabályait.