fbpx

Hatékony tartalmak létrehozása a weboldaladra

Hatékony tartalmak létrehozása a weboldaladra

Blog

A weboldalad elkészülte még nem jelent automatikusan online bevételt a vállalkozásod számára. A leendő online bevételeid szempontjából legnagyobb szerepe az értékes tartalomnak lesz. Hiszen egy érdekesen összeállított weboldal vonzani fogja a leendő ügyfeleidet, segít a bizalom építésében, az ügyfeleid edukációjában és a márkád építésében. Lássuk, hogyan hozhatsz létre hatékony tartalmat a weboldalad számára! Mik azok az elsődleges szempontok, amiket figyelembe kell venned?

1. Felhasználói élmény (UX)

A weboldal tartalmának kialakításakor az egyik legfontosabb szempont a felhasználói élmény. A látogatóid számára akkor lesz élmény a weboldaladon történő böngészés, ha:

 • a tartalom könnyen olvasható
 • érthető
 • logikus a weboldal felépítése és
 • egyszerű rajta a navigálás a tartalmak között.
Folyamatos tartalomgyártásra van szükséged weboldaladon - Csilla a weben

Tartalom struktúrája: A weboldalad tartalma legyen világosan átlátható és könnyen követhető. Használj címsorokat, alcímeket és listákat. Tagold bekezdésekre a szöveget és ne használj nagy körmondatokat. A szakkifejezéseidet magyazázd el érthetően, hogy ne csak a konkurenciád értse, amit írsz, hanem a kevésbé tájékozott leendő ügyfeleid is (hiszen Neked ők lesznek a fontosak).

Dizájn és olvashatóság: Ügyelj arra, hogy a szöveg könnyen olvasható legyen a háttérhez képest, és a betűméret sem túl kicsi, sem túl nagy. Ne használj nehezen olvasható betűtípust, akkor sem, ha dizájn szempontjából az lenne a témádhoz illő.

2. Szakmai érték és egyediség

Az értékes információkat megosztó szakmai tartalom segít kiemelkedni a versenytársak közül. Mert az ilyen tartalom tájékoztat, oktat és megoldásokat nyújt az olvasóid problémáira. Mutasd meg a szakértelmedet és a tapasztalataidat, mert ezzel hosszútávon építed a vállalkozásod hitelességét.

Weboldalon használható tartalomtípusok

 • Blogbejegyzések: Információs és szakértői cikkek, amelyek bemutatják tudásodat és szakértelmedet egy adott területen.
 • Videók: Videós tartalmak, mint például oktató videók, termékbemutatók vagy interjúk, amelyek interaktívabbá teszik a weboldaladat.
 • Infografikák és képek: A vizuálisan vonzó tartalmak fenntartják az olvasó figyelmét és segítik az olvasott tartalom megértését.
 • E-bookok és útmutatók: Letölthető tartalmak, amelyek részletes információt nyújtanak egy adott témában.
 • Podcastok: Audio tartalom, ami egy személyesebb kapcsolódási lehetőséget ad, és olyan szituációkban is használható, amikor az olvasás nem megoldható a látogatód számára.
 • Ügyfélvélemények: Hitelessé tesznek, bizalmat építenek at olvasóidban. Egy-egy hosszabban kifejtett ügyfélvéleménnyel könnyebben tudnak azonosulni.

Hogyan határozd meg, miről érdemes tartalmat készítened?

Hogyan határozd meg, miről érdemes tartalmat készíteni a webodalra - Csilla a weben
 • Célközönség elemzése: Ismerd meg a célközönségedet. Milyen kérdéseik vannak? Milyen problémákkal kerülnek Hozzád? Mi az, amit Te tudsz számukra megoldani?
 • Kulcsszókutatás: Használj különböző SEO eszközöket releváns kulcsszavaid megtalálására, ezek segítenek meghatározni a szakmai blogod struktúráját. Megérted általuk, hogy milyen témák iránt érdeklődik a célközönséged.
 • Versenytársak elemzése: Nézd meg, milyen típusú tartalmakat publikálnak a versenytársaid, és milyen témákban vannak hiányosságok, amiket ki tudnál használni.
 • Visszajelzések: Kérj ötleteket például a közösségi média felületeiden, hogy mi érdekelné leginkább a közönségedet, miről olvasnának szívesen a weboldaladon.

3. Keresőoptimalizált tartalom (SEO)

A keresőoptimalizált tartalom segítségével a weboldalad jól látható lesz a keresőmotorokban (pl. Google), így több látogatót érhetsz el anélkül, hogy fizetett hirdetésekkel kellene az első oldalra kerülnöd. Használd azokat a releváns kulcsszavakat a tartalmaidban (azért ne vidd túlzásba), amiket a kulcsszókutatásban már felderítettél.

Weboldalad tartalmának a felhasználói élményt kell kielégítenie - Csilla a weben
 • CÍmsorok, meta leírások, képek elnevezése: Használd a releváns kulcsszavakat ezeken a helyeken, hogy segítsd a keresőmotorokat a tartalmad megértésében.
 • Linképítés: Linkeld be a saját weboldalad egy-egy másik tartalmát (aloldalát), ami az adott témához kapcsolódik. Igyekezz olyan külső linkeket szerezni más weboldalaktól, amik erősíteni tudják a Te oldalad szakmai hozzáértését (valamilyen módon ajánlanak Téged, hivatkoznak Rád).
 • Mobilbarát megjelenés és gyors betöltődés: A weboldal reszponzivitása (mobilbarát kialakítása) ma már alapvető „igénye” a keresőmotoroknak, ennek hiánya súlyos hátrasorolást jelent a keresési eredményekben. A gyors betöltődés pedig a felhasználók alap igényei közé tartozik, ezért ha 3mp-nél lassabban töltődik be az adott oldalad, akkor szintén hátrányosan értékel majd a keresőmotor.

A weboldalad eredményeit tehát láthatóan az értékes és jól keresőoptimalizált tartalom fogja megadni Számodra. Törekedj a felhasználói élmény növelésére és a célközönség igényeinek kiszolgálására. Ezáltal tudod elérni, hogy weboldalad hatékonyan működjön, új ügyfeleket és plusz bevételeket hozzon vállalkozásodnak.

A weboldalad létrehozásához vezető első lépésekben ez az átfogó, útmutató cikkem is segíthet: https://csillaaweben.hu/weboldal-hogyan-kezdjek-hozza/