fbpx

Weboldal sajátkezűleg?

Cikk

Az új vállalkozásodat minimális befektetéssel szeretnéd az internetre vinni? Meg tudod tenni! Ha van rá elég időd...
Kérlek, oszd meg, ha hasznosnak találtad!

Azt ígértem legutóbbi írásomban, hogy hozok egy ötletet Neked, ha az új vállalkozásodat minimális befektetéssel szeretnéd az internetre vinni. 

Jó hír: ezt meg tudod tenni!

Rossz hír: pénzbefektetés helyett szükséged lesz igen sok befektetett időre, amit az induló vállalkozásodtól vonsz majd el. 

De mégis, kb. mennyi időről van ilyenkor szó???

Engedd meg, hogy röviden leírjam az én sztorimat. Abból el tudod majd dönteni, hogy bele tudsz-e vágni egyedül.

Én 2018-ban zártam le korábbi vállalkozásom, aminek egyáltalán semmi köze nem volt a webfejlesztéshez. Akkor éppen babát vártam, így semmilyen új munka elkezdéséhez nem lett volna ideális az időzítés. Egyedül voltam itthon, így elkezdtem írogatni a gondolataimat, amit néhány ismerős biztatására blog formába is szerettem volna önteni. Talán rájöttél: igen, itt kezdődött🙂

Rengeteg időm volt, tanulni pedig mindig is szerettem, ha valami elindította a fantáziámat egy bizonyos téma irányába. Így hát nekiültem videókat tanulmányozni a neten… 

Van rengeteg weboldalkészítést oktató ingyenes videó a youtube-on, gyakorlatilag nehéz lenne a téma “végére érni”. Elkezdtem hát elkészíteni a blogomat ezek segítségével…

(Én WordPress-t használtam akkor, és azóta is “vele” dolgozom. Jó szívvel ajánlom Neked is! – ez volt a cikk „ötlet” része, amit ígértem a bevezetőben. De jelen esetben a cikk többi sora a fontosabb, hidd el🙂)

No, de milyen is legyen a blog? Mit hová tegyek rajta? Milyen színeket használjak? Rengeteg apró kérdés, amivel újra és újra elakadtam. Rengeteg variációt kipróbáltam. Mindenféle vizuális torzszülöttek jöttek létre ezekben a hetekben. Mert ami másnak a blogján jól nézett ki, azt vagy nem tudtam még reprodukálni a tudásommal, vagy az én képeimmel, tartalmaimmal  egészen más megjelenése lett. Sehogyan sem akart jól kinézni. 

Itt belóg, ott kilóg. Ha mobilon nézem szétesik. Vagy ha épp mobilon jó, akkor laptopon katasztrófa az egész. Olyan lassan tölt be, hogy közben lefő a kávém… És még ezer kijavításra szoruló apróság, amitől egy olvasó menekül a weboldalról.

És ez csak egy induló blog volt persze. Zéró vesztenivalóval. Nem a vállalkozásom…

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy első gyerkőcöm születése után (ne is kérdezd, ez kb. ezer éve volt már) szintén autodidakta módon sikerült megtanulnom egy hirdetési újság teljes szerkesztését. A hirdetések megtervezésétől kezdve egészen a nyomdába küldésig. Hétvégén kipattant a fejünkből, hogy ezzel fogunk foglalkozni. Hétfőn megnyitottam a programot a gépemen életemben először. Csütörtökre pedig a nyomdában kellett lennie a cuccnak. Akkor még jobban bírtam az éjszakázást, szó se róla, úgyhogy beért a nyomdába időben az anyag🙂 Szóval én alapból is szeretek ilyen dolgokkal bíbelődni, megvalósítani a számítógépen az elképzeléseimet. Egy ilyesfajta ambició nélkül szerintem NE ugorj bele az üzleti oldalad elkészítésébe. Mert kb az összes hajad megőszül közben (Ősz hajúak és kopaszok tehát előnyben😉) 

Hidd el, egy “gyenge” oldallal elindulni sokkal rosszabb lesz, mint várni pár hónapot, és lépésről lépésre felépíteni egy szakrétő segítségével az oldaladat. 

Nem is beszélve róla, hogy kb. ugyanakkor fogsz elkészülni Te magad a (ténylegesen működőképes) weboldaladdal, mire már a szakértő is elkészült volna vele (például egy ütemezett kifizetéssel, ami ugye kevésbé fájdalmas az elinduláskor).

Vissza az én sztorimra: Akkoriban összeraktam tehát egy blogot magamnak. Annyira voltam vele elégedett két évvel később, hogy inkább újrakezdtem a nulláról 🙂 Az első megjelenése óta már 3 év telt el (uh, ezt csak most számoltam ki, még engem is meglepett). Rengeteg tudást szedtem fel közben magamra. (És még mindig rengeteget kell felszednem.) De a saját blogommal most is csak 80%-ban vagyok elégedett. És van kb 10 cikk a fejemben, amit még le sem írtam. Ez utóbbit csak azért tartom fontosnak elmondani, hogy mennyire másképp lesz az a valóságban, mint amikor elképzeled, hogy majd gyártod a tartalmat az oldaladra és közben még meg is csinálod csili-vilire.

Persze tudom, hogy én nem vagyok egy IT géniusz, és Te lehet, hogy sokkal gyorsabban tanulsz nálam (bár én balkezes vagyok ám😉) De a 3 év alatt nekem nem volt egyéb munkám, mint a tanulás, gyakorlás. 

Naponta 4-5 órán át tanultam gyakorlatilag egész 2019-2020-ban. Ez persze már nem az ingyenes videókból történt. Mert akkor már tudtam, hogy nem fogok megállni a saját blogom elkészítése után, ezért aztán invesztáltam egy profi képzésbe. És a tanulásomnak azóta sincs vége…

Szóval ha belevágsz, akkor legyél nagyon-nagyon-nagyon elszánt és kitartó🙂 Kívánom Neked, hogy sikerüljön! 

Ha pedig elakadnál (vagyis már a hajad hullik, őszül, vagy égnek áll), akkor természetesen szívesen megcsinálom Neked! Mármint persze nem a hajadat, mert ahhoz aztán egyáltalán nem értek😉 De weboldalakban már egészen otthonosan mozgok. Írj, vagy hívj fel, ha segíthetek Neked is!

Következő cikkeimben pedig arról írok majd Neked, hogy milyen kérdésekkel keresnek meg legtöbben, akik weboldal elindításán gondolkoznak. Hogy lásd, nem csak Téged foglalkoztat egy-egy (szerinted buta) kérdés. És hogy nem csak Te akadsz el bizonyos pontoknál. Pár nap, és hozom az elsőt😉

Csilla vagyok. Honlapod Megalkotója.

💻💻💻💻  

🙌

Kérlek, oszd meg, ha hasznosnak találtad!

További cikkek weboldalkészítés témában

Korábbiak

Weboldaltulajdonosok szerint...

Vélemények

Szamosfalvi Bernadett
Szamosfalvi Bernadett
tallianoptika.hu
Tovább olvasom
Imádtam a közös munka minden percét!! Csilla nagyon hamar ráérzett, hogy milyen irányba szeretnék tartani, és a kérdéseivel több homályos pontra is felhívta a figyelmemet! Nagyon igényes és felhasználóbarát honlapunk lett, amit ezúton is köszönök! Jó szívvel ajánlom mindenkinek! ❤️
Pékné Szeitz Melinda
Pékné Szeitz Melinda
lelekbonbon.hu
Tovább olvasom
Csillával az elmúlt időszak miatt végig online tartottuk a kapcsolatot, hihetetlenül gyorsan és precízen dolgozik. A "hozott" anyagból esztétikus és minden szempontból praktikus oldal készült a felhasználók igényeit maximálisan figyelembe véve .Ha valamit laikusként nem értettem elmagyarázta, ez nekem sokat jelentett a folyamat közben.Nagyon elégedett vagyok a munkájával, köszönöm Csilla! 🙏
Farkas Zsuzsa
Farkas Zsuzsa
hoppajoga.hu
Tovább olvasom
Örömmel ajánlom a munkádat, a kreativitásod és az eszed. Hogy mersz és tudsz gondolkodni. Olyan régóta kerestem valakit, aki ezt tudja.Köszönöm, hogy visszaadtad a hitem a webesekbe. 2020 nagy ajándéka vagy nekem!
Елена Владимировна
Елена Владимировна
ballaelena.com
Tovább olvasom
Megbízható és precíz munka! Csilla legnagyobb figyelemmel tekinti az ügyfél elképzeléséit és igényeit, sok hasznos tanácsot kaptam tőle. Nagyon elégedett vagyok saját weboldallal.
Tóth Orsolya
Tóth Orsolya
spinetrainergodollo.hu
Tovább olvasom
Köszönöm Csillának, hogy az elképzelésemnek megfelelő weboldalt készített! Gyorsan, pontosan, korrektül dolgozik. Meg tudja oldani a nem informatikus felhasználó problémáit is, könnyen kezelhetővé téve az oldalt. Csak ajánlani tudom!
Előző
Következő

Weboldalra van szükséged?

Miért én?

VERSENYKÉPES weboldaladhoz hozzásegítő email-ek

Érdekel?

Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail cím nem megfelelő

Fenti gombra kattintással elfogadom a weboldal Adatkezelési szabályait.