fbpx

Hírlevélküldés: vállalkozásod sikeres online jelenlétének kulcsa

Hírlevélküldés: vállalkozásod sikeres online jelenlétének kulcsa

Blog

Az online jelenlét ma már elengedhetetlen minden vállalkozás számára. Sajnos a legtöbb vállalkozás azonban az online jelenlétét letudva érzi azzal, hogy létrehoznak egy weboldalt a cégnek. Ezért ebben a cikkben egy méltatlanul elhanyagolt eszközre szeretném felhívni a figyelmedet, a hírlevelekre. Bemutatom Neked, hogy miért olyan fontos a hírlevelek küldése, és milyen eredményeket érhetünk el velük.

Miért fontos a hírlevélküldés vállalkozásod számára?

A hírlevél sokak számára olyan negatív jelentéssel bír, hogy teljesen bezárnak már a szó hallatára is, amikor megemlítem nekik, mint lehetséges és hatékony eszközt az online jelenlétük erősítésére. (Attól tartok, hogy ennek az ellenérzésnek köszönhetően, ezt a bejegyzésemet nem is fogják túl sokan elolvasni.) Én azért mégis megírom, hátha…

A hírlevélköldés egy igen sokféle célra használható marketingeszköz. Egy jól megírt hírlevél ugyanis jellemzően nem csak reklámot tartalmaz. Sőt! Sokszor pont reklámot NEM tartalmaz.

  • A hírlevelekben lehetőséged van szorosabb kapcsolat kialakítására az ügyfeleiddel.
  • Erősítheted vállalkozásod értékrendjét, megismertetheted az olvasókkal céged motivációját, üzleti céljait.
  • A hírlevelek segítségével szakmai tanácsokkal láthatod el leendő vagy már meglévő ügyfeleidet.
  • Valamint erős bizalmat építhetsz személyed, szaktudásod és munkád iránt az olvasóidban.
  • Mindezek által pedig növelni fogod a márkahűséget és az elköteleződést bennük.

Milyen eredményeket tudsz elérni rendszeres hírlevelezéssel?

A statisztikák szerint a hírlevél-kampányok egyik legnagyobb előnye, hogy a befektetés és a megtérülés aránya igen magas. Sok vállalkozás esetében ugyanis havi pár ezer forintos hirdetési összeg már értékelhető mennyiségű feliratkozást eredményez. Ehhez természetesen ma már nem elegendő egy felugró ablak a weboldalon, hogy „Iratkozz fel hírlevelünkre”. Ennél ötletesebb megoldásokra lesz szükséged. De szinte bármilyen témakörben lehet izgalmas feliratkozásra ösztönző lehetőségeket kitalálni.

A feliratkozóknak küldött tartalmaidat személyre szabhatod, ezáltal növelni tudod az elköteleződésüket, majd az (újra) értékesítés esélyét. Illetve hatalmas előnyt jelent az is, hogy közvetlenül azokhoz a (leendő) ügyfelekhez juttathatod el az információkat, akik már érdeklődnek a terméked vagy szolgáltatásod iránt.

Hogyan hozhatnak plusz bevételt a hírlevelek?

A hírlevélküldés sikere azonban nem automatikus. Fontos, hogy időt és energiát fektess a tartalom minőségébe, megfogalmazásába. Fontos továbbá a rendszeresség, és hogy ne minden leveled az eladásról szóljon, hiszen a tolakodó stílusú levelek miatt vált a hírlevélküldés egy negatív előjelű szóvá a Te szótáradban is. Biztos vagyok benne, hogy Te is rengeteg hasznos tartalmat tudsz majd megosztani ügyfeleiddel, amik segítségével egészen könnyen elérheted, hogy várják a következő leveledet. Ezáltal szívesebben olvassák majd az üzleti ajánlataidat is.

A hírlevelek sikerének kulcsa tehát :

  1. az érdekes tartalmak,
  2. a jól felépített stratégiád és
  3. a rendszeresség.

Ha ügyesen felépíted a tartalmaidat és nagyszámú feliratkozót gyűjtesz össze, akkor folyamatosan számíthatsz plusz bevételekre a hírleveleidből, ami valóban minimális anyagi befektetést igényel Tőled. (Bár kétségkívül rá kell szánnod az időt és energiát a tartalmak megírására és a stratégia megtervezésére.)

A fentiekből viszont talán már érezheted Te is, hogy a hírlevélküldést igenis érdemes csinálni. És érdemes jól csinálni. Hiszen az online értékesítési bevételeid növelésére és az ügyfélkapcsolataid erősítésére egyértelműen alkalmas ez az alacsony költségű marketingeszköz.